Diëtist

Meld je direct aan:

Wij bieden professionele begeleiding door onze KP-gecertificeerde diëtisten. Wij kunnen voedingsadvies en begeleiding geven bij:

Sta je op de wachtlijst voor een plekje in een eetstoornis kliniek? Of twijfel of je dit nodig is? Wij kunnen gedurende deze wachttijd begeleiding en advies bieden.

Heb je problemen met je gewichtsbeheersing? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Overgewicht/obesitas is een veel voorkomend probleem onder volwassenen. Naast dat het veel voor komt is overgewicht ook zeker niet onschuldig. Wil jij graag weten hoe je de gewichtsbeheersing weer zelf in de hand krijgt? Maak dan een afspraak.

Voor mensen met weegschaal angst bieden wij naast onze begeleiding de Sinque methodiek aan met 20% korting voor onze cliënten. Kijk op onze website voor meer info over Sinque

Ondergewicht kan veel verschillende oorzaken hebben. Net als overgewicht is ondergewicht niet goed voor je gezondheid. Het kan dan ook ontzettend moeilijk zijn om weer aan te komen in gewicht. Wil je handvatten hoe je op een gezonde en goede manier aan kunt komen. Maak dan een afspraak!

Ondervoeding komt met name onder Nederlandse ouderen veel voor. Het betekent dat je niet voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Je kunt te maken krijgen met verschillende klachten. Ook mensen met overgewicht kunnen ondervoed zijn. Dit is dus wat anders dan ondergewicht. Wil jij weten of je op een juiste manier eet, voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en hoe je weer wat kracht kan opbouwen, maak dan gerust een afspraak!

Diabetes Mellitus is een steeds meer voorkomende ziekte in Nederland. In de volksmond wordt het ook wel suikerziekte genoemd. Overgewicht is een van de grote oorzaken hiervan.

Bij diabetes is het lichaam niet in staat om de hoeveelheid suikers goed op te nemen. Dit door een tekort of een verminderde gevoeligheid voor insuline. Voeding speelt hierbij een héél grote rol. Daarmee kun je veel winst bereiken.

Heb jij diabetes mellitus of wellicht een verhoogd risico vanwege overgewicht, maak dan gerust een afspraak. Samen gaan we die diabetes onder controle krijgen!

Hart- en vaatziekten omvat een grote groep. In veel gevallen is daar met voeding wel wat aan te doen. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterol. Beide zijn deels te beïnvloeden met behulp van voeding. Uiteraard zijn er nog meer verschillende ziekten/aandoeningen. Mochten er dan ook vragen zijn of wij je kunnen helpen, stel deze gerust!

Er zijn tal van maag-darmklachten die je kunt hebben. Denk aan obstipatie (verstopping) of diarree, maar ook een vertraagde maaglediging of regelmatig braken kunnen aanleiding zijn om een diëtist te bezoeken. Samen gaan we op zoek wat we met de voeding kunnen doen, zodat de klachten zo minimaal mogelijk zijn.

Heb jij regelmatig last van je maag of darmen? Schroom dan niet en maak een afspraak!

Is er bij jouw een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen ontdekt? Of denk je dat je dit hebt? Dan kan de diëtist je hierbij helpen. Op verschillende manieren kunnen we erachter komen waar het aan ligt en kunnen we hier ook op een juiste manier naar handelen, zodat je zo min mogelijk klachten hebt.

Denk bijvoorbeeld aan: lactose-intolerantie, coeliakie, prikkelbaar darm syndroom, reactie op diverse fruitsoorten, etc…. Als je dat uit de voeding haalt, krijg je dan nog wel voldoende voedingsstoffen binnen?

COPD is een vervelende longziekten, welke steeds slechter kan worden als deze niet op de juiste manier behandeld wordt. Met COPD is voeding een heel belangrijk onderwerp. Veel mensen zijn hiervan niet op de hoogte, maar een goede voeding heeft wel degelijk positieve effecten op het ziektebeeld.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Neem geheel vrijblijvend contact met  ons op of wij je kunnen helpen. Stel je vraag in het chatscherm op deze pagina. (bellen of mailen mag natuurlijk ook

Begeleiding kan op onze praktijk in IJsselstein of Utrecht.

Liever online begeleiding?
De diëtist zal per situatie (vooraf) bekijken of zij het  verantwoord vindt om een traject (deels) online te doen.

Samenwerking
Wij werken ook nauw samen met psychologen en fysiotherapeuten. Het is mogelijk om een gecombineerd traject met (één van) deze disciplines te volgen.

Keurmerk Kwaliteitsregister Paramedici

Tarieven, vergoeding & verwijzing

Wij zijn een professionele Diëtistenpraktijk met contracten met alle zorgverzekeraars. 

Iedereen heeft 3 uur (180 minuten) dieetadvies in het basis pakket. 

Dat wil zeggen dat dit betaald wordt door de zorgverzekeraar. (let op: als je eigen risico nog niet opgebruikt is moet je het dus zelf betalen). Wij sturen onze rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Wil of moet je de begeleiding zelf betalen dan is het tarief van de diëtist €65,- per uur. 

Wil je weten wat de kosten zijn van de begeleiding van de Personal trainer? Vraag het ons

Aanmelden diëtist

Heb je eerst nog wat vragen? bel ons dan of neem contact op via het contactformulier

    Ons team

    Laura (diëtist)
    Ryan (fysiotherapeut) bij Groene Biezen
    Jos

    Blog