onderdeel van Vital Generation

Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in kinderen en jongeren. Een verwijzing is niet noodzakelijk. Het wordt altijd vergoed door je zorgverzekeraar. (voor kinderen geldt geen eigen risico).

Heb je wel een verwijzing? Dan ben je uiteraard ook aan het juiste adres.

Locaties

Waar kunnen we je mee helpen?

Sta je op de wachtlijst voor een plekje in een eetstoornis kliniek? Of twijfel of je dit nodig is? Wij kunnen gedurende deze wachttijd begeleiding en advies bieden.

we kunnen jou en je kind helpen in het aanleren van een gezond voedingspatroon. Dit zodat er sprake is van gewichtsbehoud en/of eventueel gewichtsafname. Dit kan samen gaan met een kinderfysiotherapeut.

Samen met jou en je kind gaan we kijken hoe we hem/haar weer op een goede groeilijn kunnen krijgen. De groei volgens de groeidiagrammen van het TNO. Ieder kind heeft zijn eigen lijn, waar rekening mee wordt gehouden in het behandelplan.

Niets is lastiger dan een kind dat niet goed wilt eten. Hiervoor kan een oorzaak zijn of er is sprake van voedselweigering. De kinderdiëtist kan jullie helpen een optimale voeding aan te leren. Dit eventueel met hulp van een kinderpsycholoog of orthopedagoog.

Een verdenking van een voedselallergie/intolerantie komt veel voor. Hierin kan de kinderdiëtist een rol spelen bij het uitzoeken waar het kind allergisch of intolerant voor is, maar ook zorgen dat er een volwaardige voeding behouden of behaald wordt. Dit houdt in dat het kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor wat hij/zij nodig heeft.

Obstipatie of diarree komt vaak voor bij kinderen. Samen met de kinderdiëtist ga je onderzoeken of dit uit de voeding afkomstig zou kunnen zijn. Hier kan dan de voeding op aangepast worden, eventueel in overleg met de (huis)arts.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of wij je kunnen helpen. Stel je vraag in het chatscherm op deze pagina. (bellen of mailen mag natuurlijk ook)

Meld je direct aan voor een intake

Onze methode

Doordat kinderen en jongeren fysiek en mentaal in ontwikkeling zijn is het van groot belang dat ze onder begeleiding hun gezonde gewicht gaan bereiken en kunnen behouden. Ook voor medische vraagstukken op het gebied van kinderen en diëtetiek.

Bij Vital Kids geloven we niet in kinderen ‘op dieet’ zetten. We nemen het kind mee op een missie naar een gezonde leefstijl.

Ze leren zelf  wat belangrijk en gezond is. en hoe ze verleidingen kunnen vermijden. Spelenderwijs krijgen ze handvatten om hun gezondheid te bewaken.

BMI calculator voor kinderen

Dit is een BMI calculator speciaal voor kinderen. Let op: de uitkomst is slechts een indicatie. Als je twijfelt neem dan altijd contact op met onze kinderdiëtist of je huisarts!

BMI voor kinderen tot 10 jaar
BMI voor Tieners 10 tot 18 jaar

Meld je direct aan voor een intake

Ervaringen

Goede begeleiding
4.5/5

We zijn heel goed geholpen met onze zoon. hij was erg eigenwijs maar vreemde ogen dwingen blijkt weer… ; )

Tnx!!
5/5

Onze dochter is voordat ze naar de middelbare school ging bijna al haar overgewicht kwijt. Gelukkig waren we er op tijd bij

Veel aan gehad
4.5/5

Ik had een kleuter die niets wilde eten en ik zat met m’n handen in ’t haar. Ik wist niet dat je daar ook voor naar de diëtist kon.

Meld je direct aan voor een intake

Ons team

Laura (kinderdiëtist)
Ryan (fysiotherapeut) bij Groene Biezen
Jos

Afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Liever gelijk iemand aan de lijn? bel  030-7508910


    Blog